Környezet- és testtudatos megoldások - bio referenciák - hasznos eco tippek

ökopamacs

ökopamacs

Biokenyeret és zöldcirkuszt a népnek!

2018. szeptember 26. - ökopamacs

A kezdet nehéz. Az első mondat is az. De aztan nekilendülsz, leírod, kitörlöd, széttéped, újrakezded, újratervezed. Legközelebb jobb lesz.

De ami a környezetünket és bolygónkat illeti nincs B terv, mert nincs…

Rá kellett jönnöm, hogy ez a téma még közel sem annyira populáris, mint amennyire a Kardashian testvérek. És ez óriási probléma. Naponta találkozom emberekkel, akik nem is hallottak a pálmafa olaj termesztések által okozott nagymértékű természeti károkról, olyanokkal, akik nem látják értelmét az egyéni cselekedtnek, akik sorban állnak a Nutella akciónál és olyanokkal, akik csak várakozó üzemmódba teszik magukat…De miért is?

A blogomat a mai nappal, tiszta szívvel indítom útnak egy megfontoltabb jövőért, a tudatos vásárlásért, a természeti Brexitek elkerüléséért és értünk. Hogyan vegyük rá magunkat a minőségi táplálkozásra? Hogyan tanuljunk nemzetektől? Hogyan legyünk nyitottak a másra? Miért jó tudni, hogy mi van a tányérunkban? Miért kell véget vetnünk az instás avokádós fotóknak a lehető leghamarabb?

Mi lenne ha mi is elindulnánk egy zöldebb úton? Ha bevezetnénk az iskolákba a ‘komposzt’ órákat (mint régen a technika órák), ami lehetővé tenné a gyerekeknek az újrahasznosítás és termesztés alapszabályainak elsajátítását. Mi lenne ha a bevásárlóközpontok motiválnák az embereket arra, hogy minden üveget vigyenek vissza a következő vásárlásnál? És mi lenne, ha mindenki a 30 km-es körzetéből vásárolna alapanyagokat?

Az információhiányból és tudatlanságból fakadó problémalavina adott. A megoldókulcsokat barátaimmal és bloggertársaimmal intravénásan tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://okopamacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1914264237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása